Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivaamisen loppupuolella. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
Rypistä leivinpaperi, avaa se ja asettele leipävuokaan (vetoisuus 1,8 l).
Vatkaa täytteen tuorejuusto ja levite tasaiseksi tahnaksi.
Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla suorakulmion malliseksi levyksi (noin 35 x 40 cm). Levitä täyte levylle. Jätä levyn alareunasta muutama sentti täyttämättä. Kääri napakaksi rullaksi. Leikkaa rulla pitkittäin puoliksi. Kieritä puolikkaat toistensa ympäri kierteelle. Nosta pulla vuokaan. Kohota peitettynä 15 minuuttia. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Peitä pulla leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa.
Kiehauta sokeri ja vesi. Keitä, kunnes sokeri on sulanut ja muuttunut kevyen siirappiseksi. Voitele babka siirapilla paiston jälkeen. Tarjoa jäähtyneenä.
Vinkki: Voit paistaa pullapitkon myös pellillä ilman leipävuokaa, mutta silloin pulla ei kohoa näyttävän korkeaksi.
Vinkki: Pulla on hyvää myös seuraavana päivänä, sillä runsas täyte pitää pullan mehevänä.
Hyvästi hävikki: Hyödynnä ylijäävä hasselpähkinä-kaakaolevite rullattuihin köyhiin ritareihin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
288
1205
9,3 g
5,9 g
43,6 g
15,8 g
1,7 g
6,1 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1,25 dl hasselpähkinä-kaakaolevitettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli