Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suklaakierrepitko

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Suklaakierrepitkon eli babkan kierteisiin piiloutuu pähkinäsuklainen tuorejuustotäyte.

Ainekset

2 1/2 dl
maitoa
25 g
(½ pkt) tuorehiivaa
1 dl
sokeria
1/2 rkl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
6 - 7 dl
vehnäjauhoja
75 g
voita tai leivontamargariinia

Täyte

200 g
(1 prk) maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 dl
hasselpähkinä-kaakaolevitettä

Sokerisiirappi

1 dl
sokeria
1 dl
vettä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivaamisen loppupuolella. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

2 1/2 dl
maitoa
25 g
(½ pkt) tuorehiivaa
1 dl
sokeria
1/2 rkl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
6 - 7 dl
vehnäjauhoja
75 g
voita tai leivontamargariinia
2

Rypistä leivinpaperi, avaa se ja asettele leipävuokaan (vetoisuus 1,8 l).

3

Vatkaa täytteen tuorejuusto ja levite tasaiseksi tahnaksi.

200 g
(1 prk) maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 dl
hasselpähkinä-kaakaolevitettä
4

Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla suorakulmion malliseksi levyksi (noin 35 x 40 cm). Levitä täyte levylle. Jätä levyn alareunasta muutama sentti täyttämättä. Kääri napakaksi rullaksi. Leikkaa rulla pitkittäin puoliksi. Kieritä puolikkaat toistensa ympäri kierteelle. Nosta pulla vuokaan. Kohota peitettynä 15 minuuttia. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Peitä pulla leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa.

5

Kiehauta sokeri ja vesi. Keitä, kunnes sokeri on sulanut ja muuttunut kevyen siirappiseksi. Voitele babka siirapilla paiston jälkeen. Tarjoa jäähtyneenä.

1 dl
sokeria
1 dl
vettä

Vinkki: Voit paistaa pullapitkon myös pellillä ilman leipävuokaa, mutta silloin pulla ei kohoa näyttävän korkeaksi.

Vinkki: Pulla on hyvää myös seuraavana päivänä, sillä runsas täyte pitää pullan mehevänä.

Hyvästi hävikki: Hyödynnä ylijäävä hasselpähkinä-kaakaolevite rullattuihin köyhiin ritareihin.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 3.1.2024
|
Muokattu: 7.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

288

1205

9,3 g

5,9 g

43,6 g

15,8 g

1,7 g

6,1 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,25 dl hasselpähkinä-kaakaolevitettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli