Poista riisistä tärkkelys huuhtelemalla sitä isossa kulhossa, välillä vettä vaihtaen, kunnes vesi on kirkasta.
Kuumenna 7 dl vettä kattilassa. Lisää riisi ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna riisin hautua kannen alla 15 minuuttia.
Tee liemi riisin kypsyessä. Mittaa riisiviinietikka, sokeri ja suola kulhoon ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut.
Kaada kypsä riisi isoon kulhoon ja valuta liemi päälle. Kääntele riisiä puulastalla varovaisin leikkaavin liikkein, niin että liemi sekoittuu riisiin ja kuuma höyry pääsee pois. Anna riisin jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Tee sillä välin täytteet.
Valuta tonnikala. Sekoita se majoneesin, srirachan ja riisiviinietikan kanssa. Siirrä chilitonnikala tarjoilukulhoon ja ripottele päälle hienonnettua kevätsipulia ja seesaminsiemeniä.
Irrota lohifileestä nahka. Leikkaa filee pieneksi kuutioksi. Sekoita soijakastike, sitruunanmehu ja riisiviinietikka keskenään. Kaada lohikuutoiden päälle ja sekoita. Lusikoi lohi tarjoilukulhoon ja ripottele päälle hienonnettua kevätsipulia ja seesaminsiemeniä.
Kuumenna 1 dl vettä, lisää suola sekä jäiset edamamepavut. Kuumenna vesi uudelleen kiehuvaksi. Keitä papuja 2–3 min. Valuta keitinvesi pois ja siirrä pavut tarjoilukulhoon. Kuori ja viipaloi avokado, viipaloi kurkku.
Leikkaa norilevälevyt neljään osaan. Asettele täytteet ja muut ainekset tarjottimelle. Kokoa helpot sushit norilevän palalle. Laita ohut kerros riisiä alimmaksi ja muita täytteitä päälle oman maun mukaan.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
640
2680
18,5 g
2,5 g
79,0 g
14,5 g
7,2 g
33,0 g
4,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl srirachaa (chilikastiketta),
norilevälevyjä,
hienonnettua kevätsipulia,
seesaminsiemeniä,
sushi-inkivääriä,
wasabia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli