Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle leivinpaperi. Asettele reunoille leivinpaperisuikaleet.
Hienonna leipä monitoimikoneella tai veitsellä pieniksi muruiksi. Sulata voi, hienonna timjamin lehdet ohuine varsineen ja sekoita leipämurun joukkoon. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.
Raasta gruyére. Vatkaa tuorejuusto, vuohenjuusto ja kerma kulhossa. Lisää munat ja sekoita. Sekoita täytteeseen gruyére, maissitärkkelys, sitruunanmehu ja pippuri. Levitä täyte pohjan päälle. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
Valmista granaattiomenasalsa. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna timjamin lehdet ohuine varsineen. Sekoita salsan ainekset kulhossa.
Valuta hunajaa kakun pinnalle. Lusikoi granaattiomenasalsa kakun reunoille juuri ennen tarjoilua. Viimeistele timjaminoksilla.
Vinkki: Voit tarjota kakun kanssa myös paahdettuja viinirypäleitä.
Vinkki: Jos granaattiomenasalsaa jää yli, tarjoa sitä esimerkiksi salviapestopastan ja kanan kanssa tai juustopöydässä lisukkeena.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
369
1547
26,3 g
16,1 g
19,5 g
8,7 g
2,7 g
12,6 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
timjaminoksaa ,
timjaminoksaa,
hunajaa,
timjaminoksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli