Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suolainen juustokakku ja granaattiomenasalsa

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Mehevä suolainen paistettu juustokakku hurmaa juhlapöydässä! Kolmen juuston kakku saa seurakseen granaattiomenasta valmistuvan raikkaan rouskuvan salsan.

Ainekset

Pohja

10 kpl
viipaletta makeaa tummaa limppua (esim. Maalahden limppu)
50 g
voita
4
timjaminoksaa

Täyte

100 g
gruyérejuustoa
200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
140 g
(1 rs) levitettävää vuohenmaitojuustoa
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
2 kpl
kananmunaa
2 rkl
maissitärkkelystä
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Granaattiomenasalsa

1 kpl
granaattiomena
1 kpl
pieni punasipuli
2
timjaminoksaa
1 rkl
sitruunanmehua
2 tl
hunajaa

Lisäksi

hunajaa
timjaminoksia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle leivinpaperi. Asettele reunoille leivinpaperisuikaleet.

2

Hienonna leipä monitoimikoneella tai veitsellä pieniksi muruiksi. Sulata voi, hienonna timjamin lehdet ohuine varsineen ja sekoita leipämurun joukkoon. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.

10 kpl
viipaletta makeaa tummaa limppua (esim. Maalahden limppu)
50 g
voita
4
timjaminoksaa
3

Raasta gruyére. Vatkaa tuorejuusto, vuohenjuusto ja kerma kulhossa. Lisää munat ja sekoita. Sekoita täytteeseen gruyére, maissitärkkelys, sitruunanmehu ja pippuri. Levitä täyte pohjan päälle. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

100 g
gruyérejuustoa
200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
140 g
(1 rs) levitettävää vuohenmaitojuustoa
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
2 kpl
kananmunaa
2 rkl
maissitärkkelystä
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Valmista granaattiomenasalsa. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna timjamin lehdet ohuine varsineen. Sekoita salsan ainekset kulhossa.

1 kpl
granaattiomena
1 kpl
pieni punasipuli
2
timjaminoksaa
1 rkl
sitruunanmehua
2 tl
hunajaa
5

Valuta hunajaa kakun pinnalle. Lusikoi granaattiomenasalsa kakun reunoille juuri ennen tarjoilua. Viimeistele timjaminoksilla.

hunajaa
timjaminoksia

Vinkki: Voit tarjota kakun kanssa myös paahdettuja viinirypäleitä.

Vinkki: Jos granaattiomenasalsaa jää yli, tarjoa sitä esimerkiksi salviapestopastan ja kanan kanssa tai juustopöydässä lisukkeena.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 2.10.2023
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

369

1547

26,3 g

16,1 g

19,5 g

8,7 g

2,7 g

12,6 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

timjaminoksaa ,

timjaminoksaa,

hunajaa,

timjaminoksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli