Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Burgeri-perunapelti

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Burgeri-perunapelti on hampurilaisten herkullinen arkiversio. Myös pihvit kypsennetään kätevästi uunissa ja pelti viimeistellään burgereista tutuilla täytteillä.

Ainekset

700 g
perunoita (kiinteä lajike)
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
grillausmaustetta
400 g
(1 pkt) naudan jauhelihaa 17 %
3/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
4 kpl
cheddar sulatejuustoviipaletta

Marinoitu punasipuli

1 kpl
pieni punasipuli
1 1/2 rkl
puna- tai valkoviinietikkaa
2 tl
sokeria

Hampurilaiskastike

1 kpl
pieni maustekurkku
200 g
(1 prk) kermaviiliä
2 rkl
ketsuppia
2 tl
sinappia
1/4 tl
valkosipulijauhetta
1/4 tl
paprikajauhetta
1/4 tl
sokeria

Lisäksi

250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
100 g
(noin ¼) jäävuorisalaattia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja kuivaa perunat huolellisesti. Leikkaa perunat kuorineen ohuiksi viipaleiksi ja laita ne suureen kulhoon. Lisää öljy ja grillausmauste, kääntele sekaisin. Levitä perunat hieman limittäin leivinpaperille pellille. Paista 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

700 g
perunoita (kiinteä lajike)
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
grillausmaustetta
2

Valmista marinoitu sipuli. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Laita sipuli, etikka ja sokeri tiiviiseen kannelliseen rasiaan. Ravistele ja anna maustua tarjoiluun saakka.

1 kpl
pieni punasipuli
1 1/2 rkl
puna- tai valkoviinietikkaa
2 tl
sokeria
3

Valmista hampurilaiskastike. Hienonna maustekurkku ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna maustua tarjoiluun saakka.

1 kpl
pieni maustekurkku
200 g
(1 prk) kermaviiliä
2 rkl
ketsuppia
2 tl
sinappia
1/4 tl
valkosipulijauhetta
1/4 tl
paprikajauhetta
1/4 tl
sokeria
4

Sekoita jauhelihan joukkoon suola ja pippuri, vältä turhaa vaivaamista. Jaa jauheliha neljään osaan ja muotoile pihveiksi. Nosta pihvit perunoiden viereen pellille. Jatka paistamista toiseksi ylimmällä tasolla noin 10 minuuttia, kunnes pihvit ovat kypsiä ja perunat kullanruskeita. Aseta juustoviipaleet pihvien päälle ja paista vielä minuutti, kunnes juusto sulaa.

400 g
(1 pkt) naudan jauhelihaa 17 %
3/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
4 kpl
cheddar sulatejuustoviipaletta
5

Huuhtele ja puolita tomaatit. Huuhtele ja suikaloi jäävuorisalaatti. Ripottele valmiin burgeripellin pinnalle tomaatit, salaatti ja marinoitu punasipuli. Tarjoa hampurilaiskastikkeen kanssa.

250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
100 g
(noin ¼) jäävuorisalaattia
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 6.10.2023
|
Muokattu: 14.11.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

608

2542

37,8 g

16,3 g

33,5 g

11,0 g

4,0 g

29,8 g

2,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli