Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Pienet kypsyvät 10 minuutissa, isot 15–20 minuutissa.
Hienonna sipulinvarret ja tilli perunoiden kypsyessä.
Kaada keitinvesi kattilasta. Lisää sipulinvarret, tilli, ranskankerma ja voi perunoiden joukkoon.
Peitä kattila kannella ja ravistele voimakkaasti niin, että perunat hieman hajoavat ja ainekset sekoittuvat. Tarjoile heti.
Vinkki: Voit käyttää ranskankerman tilalla myös smetanaa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
367
1536
22,6 g
14,8 g
33,8 g
2,8 g
2,0 g
4,6 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 l Vettä + 1 tl suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli