Pese perunat ja keitä kuorineen kypsiksi suolatussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä). Valuta vesi ja jäähdytä perunat.
Lusikoi kermaviili ja ranskankerma isoon kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna ruohosipuli ja lehtipersiljan lehdet. Lisää sipulit, persilja ja mausteet kulhoon. Sekoita kastikkeeksi.
Kuori perunat halutessasi ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita perunat varovasti kastikkeen joukkoon. Murenna perunalastut pinnalle.
Vinkki: Lisää sipsit juuri ennen tarjoamista, jotta ne pysyvät rapeina.
Vinkki: Käytä salaattiin ruohosipulin sijaan 2–3 kevätsipulin vartta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
221
924
10,0 g
5,8 g
26,2 g
3,0 g
1,8 g
4,2 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukkua ruohosipulia,
ruukkua lehtipersiljaa .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli