Keitä perunat kypsiksi suolatussa vedessä. Valuta vesi ja anna perunoiden jäähtyä.
Laita kananmunat kiehuvaan veteen ja keitä 6 minuuttia. Viilennä kylmän veden alla.
Paista pekonit pannulla rapeiksi ja siirrä talouspaperin päälle valumaan.
Leikkaa perunat suupaloiksi. Kuori ja halkaise kananmunat. Murenna pekonit. Sulata herneet. Valuta kaprikset. Hienonna sipulit. Yhdistä salaatin ainekset kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tee kastike. Purista sitruunan mehu pieneen kulhoon. Lisää loput ainekset ja sekoita. Sekoita kastike salaattiin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
293
1226
14,0 g
2,0 g
29,2 g
3,4 g
2,6 g
10,2 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 paketti (170 g) pekonia,
1 prk (57/35 g) kapriksia,
1 tl Suolaa,
0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria,
2 tl Vahvaa sinappia,
0,5 tl Kuivattua rakuunaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli