Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pekoni-perunasalaatti

Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Sinappisella sitruunakastikkeella maustettu ruokaisa perunasalaatti kruunaa grilli-illan.

Ainekset

800 g
Varhaisperunoita
4 kpl
Kananmunaa
1 kpl
(170 g) pekonia
2 dl
Pakasteherneitä
1 kpl
(57/35 g) kapriksia
2 kpl
Punasipulia varsineen
1 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria

Kastike

1/2 dl
Sitruunan mehu
1/2 dl
Rypsiöljyä
2 rkl
Turkkilaista jogurttia
2 tl
Vahvaa sinappia
1/2 tl
Kuivattua rakuunaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä perunat kypsiksi suolatussa vedessä. Valuta vesi ja anna perunoiden jäähtyä.

800 g
Varhaisperunoita
2

Laita kananmunat kiehuvaan veteen ja keitä 6 minuuttia. Viilennä kylmän veden alla.

4 kpl
Kananmunaa
3

Paista pekonit pannulla rapeiksi ja siirrä talouspaperin päälle valumaan.

1 kpl
(170 g) pekonia
4

Leikkaa perunat suupaloiksi. Kuori ja halkaise kananmunat. Murenna pekonit. Sulata herneet. Valuta kaprikset. Hienonna sipulit. Yhdistä salaatin ainekset kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla.

800 g
Varhaisperunoita
4 kpl
Kananmunaa
1 kpl
(170 g) pekonia
2 dl
Pakasteherneitä
1 kpl
(57/35 g) kapriksia
2 kpl
Punasipulia varsineen
1 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
5

Tee kastike. Purista sitruunan mehu pieneen kulhoon. Lisää loput ainekset ja sekoita. Sekoita kastike salaattiin.

1/2 dl
Sitruunan mehu
1/2 dl
Rypsiöljyä
2 rkl
Turkkilaista jogurttia
2 tl
Vahvaa sinappia
1/2 tl
Kuivattua rakuunaa
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.7.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

293

1226

14,0 g

2,0 g

29,2 g

3,4 g

2,6 g

10,2 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 paketti (170 g) pekonia,

1 prk (57/35 g) kapriksia,

1 tl Suolaa,

0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria,

2 tl Vahvaa sinappia,

0,5 tl Kuivattua rakuunaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli