Vegaaninen kylmäsavulohijuustokakku
Ainekset
Pohja
Täyte
Koristeluun
Valmistus
Murskaa hapankorput jauhoksi monitoimikoneen leikkuuterällä tai hakkaamalla kaulimella tukevaan muovipussiin laitetut korput. Sulata rasva. Sekoita rasva ja vesi korppumuruihin. Painele pohjataikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24-26 cm) pohjalle.
Tee täyte. Laita vegaaninen tuorejuusto ja kermaviili isoon kulhoon. Purista joukkoon sitruunanmehu. Surauta tasaiseksi monitoimikoneen leikkuuterällä tai sauvasekoittimella. Hienonna tilli, säästä vähän koristeluun. Valuta porkkanasäilykkeistä öljy pois. Hienonna porkkanat. Sekoita haarukkavatkaimella tilli ja porkkanat juustoseokseen. Kaada täyte vuokaan, peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Koristele juustokakku porkkanalla, tillillä ja sitruunalla ja halutessasi kapriksilla.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
105
437
5,3 g
2,0 g
11,0 g
0,3 g
2,6 g
1,8 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
400 g (2 rs) maustamatonta vegaanista tuorejuustoa (Violife),
400 g (2 rs) vegaanista kermaviiliä (kaurakevi),
390 g (2 tlk) savustettua porkkanavalmistetta (Kalavale savu & suola),
2 rkl kapriksia (pieniä).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli