Paista croissantit pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä.
Tee täyte. Vatkaa pehmeään voihin kaikki täytteen ainekset.
Kaada maito syvälle lautaselle. Leikkaa croissanteihin ”tasku”. Kasta croissantit nopeasti maidossa ja laita leivinpaperille uunipellille.
Levitä 2/3 täytteestä croissantien sisään. Levitä loppu täyte niiden päälle. Ripottele pinnalle mantelirouhetta sekä halutessasi piparimuruja.
Paahda piparkakkucroissanteja 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Siivilöi päälle tomusokeria.
Vinkki: Kokeile mantelirouheen tilalle pähkinärouhetta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
95
396
6,6 g
2,1 g
6,2 g
6,2 g
0,9 g
2,4 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
240 g (1 pkt) croissant-taikinaa (esim, Danerolles) tai 6 valmista croissantia,
(piparkakkumuruja),
3 tl piparkakkumaustetta,
1 tl kanelia,
1 rkl tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli