Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Piparkakkugalette

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Jouluinen piparkakkugalette valmistetaan helposti piparkakkutaikinasta ja täytetään vaniljarahkalla, kirpeillä puolukoilla ja rosmariinin maustamalla kinuskilla.

Ainekset

500 g
(1 pkt) piparkakkutaikinaa (pakaste)
200 g
(1 prk) vaniljarahkaa
200 g
(1 ps) puolukoita (pakaste)
1 rkl
perunajauhoja

Rosmariinikinuski

2 dl
(1 prk) kinuskikastiketta
1 kpl
rosmariininoksa

Lisäksi

(vehnäjauhoja)
tomusokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata piparkakkutaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Muotoile taikinasta pallo ja kauli se pyöreäksi (halkaisija noin 33 cm). Käytä tarvittaessa vehnäjauhoja apuna.

500 g
(1 pkt) piparkakkutaikinaa (pakaste)
(vehnäjauhoja)
2

Levitä pohjan päälle vaniljarahka. Jätä noin 4 cm reunasta tyhjäksi. Sekoita jäiset puolukat ja perunajauhot. Ripottele puolukat pinnalle. Taita reunat täytteen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

200 g
(1 prk) vaniljarahkaa
1 rkl
perunajauhoja
200 g
(1 ps) puolukoita (pakaste)
3

Lämmitä kinuskia rosmariininoksan kanssa kattilassa keskilämmöllä 10 minuuttia.

2 dl
(1 prk) kinuskikastiketta
1 kpl
rosmariininoksa
4

Viimeistele jäähtynyt galette kinuskiraidoilla ja halutessasi tomusokerilla.

tomusokeria

Vinkki: Voit korvata puolukat halutessasi karpaloilla.

Hyvästi hävikki: Lämmin rosmariinikinuski sopii hyvin vaniljajäätelön kaveriksi.

Miltä maistui?
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 22.10.2024
|
Muokattu: 28.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

210

878

8,8 g

4,5 g

27,6 g

13,2 g

1,5 g

3,9 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl (1 prk) kinuskikastiketta,

1 rosmariininoksa,

(vehnäjauhoja),

tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli