Sulata piparkakkutaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Muotoile taikinasta pallo ja kauli se pyöreäksi (halkaisija noin 33 cm). Käytä tarvittaessa vehnäjauhoja apuna.
Levitä pohjan päälle vaniljarahka. Jätä noin 4 cm reunasta tyhjäksi. Sekoita jäiset puolukat ja perunajauhot. Ripottele puolukat pinnalle. Taita reunat täytteen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Lämmitä kinuskia rosmariininoksan kanssa kattilassa keskilämmöllä 10 minuuttia.
Viimeistele jäähtynyt galette kinuskiraidoilla ja halutessasi tomusokerilla.
Vinkki: Voit korvata puolukat halutessasi karpaloilla.
Hyvästi hävikki: Lämmin rosmariinikinuski sopii hyvin vaniljajäätelön kaveriksi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
210
878
8,8 g
4,5 g
27,6 g
13,2 g
1,5 g
3,9 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl (1 prk) kinuskikastiketta,
1 rosmariininoksa,
(vehnäjauhoja),
tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli