Valitse teetkö kana- vai nyhtökaurapizzat ja ota ainekset esille.
Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita tortillat leivinpaperille uunipellille. Levitä niille tacokastike.
Kana-ananaspizzat
Ripottele juusto pizzoille. Lisää kanat. Valuta ananaksesta mehu pois ja jaa ananaspalat pizzoille.
Nyhtökaura-tomaattipizzat
Huuhtele ja puolita tomaatit. Ripottele juusto pizzoille. Lisää nyhtökaura ja tomaatit. Mausta oreganolla.
Paista pizzoja uunin keskitasolla 7–10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.
Koristele kanapizzat majoneesilla ja korianterilla. Jos teet nyhtökaurapizzoja, huuhtele rucola siivilässä ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Lisää sitä valmiin pizzan päälle.
Huom! Ravintosisältö laskettu vain kana-ananastäyttelle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
284
1188
18,3 g
7,3 g
7,5 g
7,3 g
1,8 g
21,3 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
4 kpl keskikokoista tortillaa,
chilimajoneesia,
korianteria,
250 g (1 rs) minitomaatteja,
150 g (1 ps) vegaanista "juustoraastetta",
240 g (1 pkt) nyhtökauraa (tomaatti),
1 tl kuivattua oreganoa,
rucolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli