Ota 100 g rasvaa pehmenemään noin tunti ennen leipomista.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää psyllium, sekoita ja anna turvota 10 minuuttia.
Sekoita kananmuna, sokeri ja mausteet maitoseokseen. Lisää 50 g pehmeää rasvaa ja riisijauhot, sekoita. Vaivaa taikinaa sähkövatkaimen tai yleiskoneen taikinakoukuilla ja lisää gluteenitonta jauhoseosta desi kerrallaan koneen käydessä. Vaivaa vielä noin 5 minuuttia koko jauhomäärän lisäämisen jälkeen.
Älä kohota taikinaa, vaan kauli se heti gluteenittomilla jauhoilla jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä pehmeä rasva taikinalevylle ja ripottele sokeri ja kaneli päälle. Kääri taikina leveämmältä reunalta tiiviiksi rullaksi ja leikkaa kolmion muotoisiksi paloiksi. Nosta palat leivinpaperille pellille kapea osa ylöspäin ja paina sormella huippu alas.
Peitä korvapuustit liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.
Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Voitele korvapuustit kananmunalla ja ripottele raesokeria päälle. Kypsennä uunissa noin 12 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä.
Vinkki: Jos haluat korvapuusteista myös maidottomia, käytä nesteenä kaurajuomaa ja rasvana maidotonta leivontamargariinia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
156
651
3,8 g
2,0 g
27,4 g
12,5 g
0,3 g
2,8 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
50 g Voita tai margariinia,
0,5 pakettia (25 g) hiivaa,
1,5 tl Psylliumia,
0,5 rkl Kardemummaa,
0,5 tl Suolaa,
1 - 2 rkl Kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli