Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita sokeri, mausteet ja muna joukkoon. Lisää osa jauhoista ja pehmeä margariini. Alusta taikinaan jauhoja, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, vähintään 30 minuuttia.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Muotoile taikina tangoksi ja jaa 20 palaan. Pyöritä palat pulliksi ja laita leivinpaperille pellille. Peitä liinalla ja anna kohota vähintään 40 minuuttia.
Paina kohonneisiin pulliin syvennykset jauhotetulla lasinpohjalla. Voitele reunat munalla.
Sekoita mustikoihin perunajauhot ja sokeri. Jaa marjat pullien syvennyksiin. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
164
687
4,2 g
1,1 g
26,1 g
6,6 g
1,4 g
4,3 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli