Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Glögijuustokakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Glögijuustokakku on joulunajan herkullisin kakku, jossa maistuu kardemumma, kaneli ja raikkaat puolukat. Kakku saa näyttävän kiilteen punaisesta glögistä.

Ainekset

POHJA

200 g
(1/2 pkt, n. 26 kpl) kaneliässäkeksejä
100 g
voita tai margariinia

TÄYTE

4 kpl
liivatelehteä
2 dl
(1 prk) vispikermaa
400 g
(2 rs) vaniljatuorejuustoa
1/2 dl
sokeria
1/2 tl
kardemummaa
2 rkl
sitruunanmehua
2 dl
puolukoita (pakaste)

KIILLE

3 kpl
liivatelehteä
2 dl
glögitiivistettä (kylmää)
1 dl
vettä

KORISTELUUN

puolukoita, kanelitankoja ja pistaasipähkinöitä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Asettele irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm) leivinpaperi. Peitä reunat leivinpaperisuikaleella. Murskaa keksit vahvassa muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.

100 g
voita tai margariinia
200 g
(1/2 pkt, n. 26 kpl) kaneliässäkeksejä
2

Pane täytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa sekaisin tuorejuusto, sokeri ja kardemumma.

4 kpl
liivatelehteä
2 dl
(1 prk) vispikermaa
400 g
(2 rs) vaniljatuorejuustoa
1/2 dl
sokeria
1/2 tl
kardemummaa
3

Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi pienessä astiassa mikrossa tai liedellä. Liuota kuiviksi puristetut liivatelehdet kuumaan mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon hyvin esim. nuolijalla sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto.

2 rkl
sitruunanmehua
4

Levitä puolet täytteestä vuokaan pohjan päälle. Ripottele pinnalle jäiset puolukat. Levitä loppu täyte vuokaan tasaiseksi kerrokseksi reunoja myöten. Varmista ettei täytteen ja vuoan reunojen väliin jää rakoja. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

2 dl
puolukoita (pakaste)
5

Pane kiilteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Yhdistä jääkaappikylmä glögi ja vesi. Kuumenna 2 ruokalusikallista seosta kiehuvaksi ja liuota siihen kuiviksi puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana hyvin sekoittaen kylmän glögi-vesiseoksen joukkoon. Jäähdytä kiillettä vielä hetki jääkaapissa. Kiilteen on hyvä olla mahdollisimman kylmää, mutta ei vielä hyytynyttä. Lusikoi kiille varovasti kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vielä vähintään 4 tuntia.

3 kpl
liivatelehteä
2 dl
glögitiivistettä (kylmää)
1 dl
vettä
6

Siirrä juustokakku tarjoilulautaselle ja koristele esimerkiksi puolukoilla, kanelitangoilla ja pistaasipähkinöillä.

puolukoita, kanelitankoja ja pistaasipähkinöitä

Vinkki: Käytä kiilteeseen kylmää glögiä ja vettä, jotta se hyytyy kauniisti kakun pintaan.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 16.11.2020
|
Muokattu: 15.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

312

1304

23,0 g

14,9 g

20,3 g

14,8 g

0,8 g

5,1 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

puolukoita, kanelitankoja ja pistaasipähkinöitä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli