Kuori ja hienonna sipuli. Laita sipuli, vesi tai kalaliemi, viini, etikka ja pippuri kattilaan. Keitä kasaan 5–10 minuuttia, kunnes nestettä on jäljellä noin 1 desilitra.
Leikkaa jääkaappikylmä voi pieniksi kuutioiksi. Ota kattila liedeltä ja soseuta sipuli liemineen sauvasekoittimella. Lisää voikuutiot pienissä erissä, koko ajan soseuttaen, kunnes voi sekoittuu tasaisesti kastikkeeseen.
Siivilöi kastike ja kaada se takaisin kattilaan. Mausta suolalla ja lisää halutessasi kerma. Kuumenna, mutta älä keitä.
Vispaa kastike kuohkeaksi juuri ennen tarjoilua.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
324
1357
33,3 g
21,5 g
1,0 g
1,0 g
0,3 g
1,8 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli