Ota broileri ja ranskankerma huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja puolita valkosipulinkynnet.
Ruskista paistileikkeiden pinnat öljyssä (1/2 rkl) pannulla kahdessa erässä. Siirrä öljyttyyn uunivuokaan (vetoisuus 3 l). Mausta suolalla ja pippurilla.
Kuullota sipulit öljyssä (1/2 rkl) pannulla. Lisää tomaattipyree ja etikka. Nosta levyn lämpötilaa ja anna etikan kiehahtaa ja sihahtaa kunnolla. Keitä noin 5 minuuttia. Lisää kanaliemi ja sokeri. Keitä lientä kokoon noin 10 minuuttia, kunnes jäljellä on noin puolet liemen määrästä.
Ota 1 desilitra lientä erilleen. Sekoita liemi muutamassa erässä ranskankermaan. Lisää ranskankermaseos ja salvia lopun liemen joukkoon. Kaada kastike broilerien päälle vuokaan.
Kypsennä 225-asteisessa uunissa 15−20 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Koristele salvianlehdillä. Tarjoa esimerkiksi palsternakka-perunasoseen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
396
1658
20,0 g
7,0 g
4,3 g
3,3 g
0,5 g
46,3 g
3,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
salvianlehtiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli