Tarvitset kattilan ja kuumuutta kestävän kulhon, joka asettuu kattilan päälle tiiviisti niin, että sen pohja ei kosketa kattilan pohjaa. Mittaa kattilaan pari desilitraa vettä. Varmista, että vesi ei yletä kulhon pohjaan. Kuumenna vesi höyryäväksi, mutta ei kiehuvaksi.
Vatkaa kulhossa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Nosta kulho kattilan päälle ja jatka vatkaamista. Pidä vesihauteen lämpötila matalana, ettei kastike juoksetu. Lisää viini (ja sitruunamehu) pienissä erissä koko ajan vatkaten, kunnes kastike on sakeaa ja kuohkeaa.
Tarjoa sabayonkastike lämpimänä esimerkiksi marjojen ja hedelmien kanssa. Jos tarjoat kastikkeen kylmänä, jäähdytä se koko ajan vatkaten.
Vinkki: Lado hedelmiä ja sabayonkastiketta uuninkestäviin annosvuokiin, ripottele pinnalle sokeria ja paahda uunissa grillivastusten alla muutama minuutti.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
156
654
9,4 g
2,4 g
9,8 g
9,8 g
—
5,2 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli