Aloita keittämällä lisukkeeksi tulevat kananmunat koviksi (8–10 minuuttia siitä hetkestä, kun vesi alkaa kiehua). Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan.
Tee kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se voissa pannulla alhaisella lämmöllä kypsäksi. Lisää viini. Keitä, kunnes nestettä on jäljellä noin puolet (1 dl). Lisää vesi ja kalaliemikuutio. Keitä seosta, kunnes sitä on jäljellä noin 3 dl. Sekoita kerma kastikkeeseen ja anna kastikkeen kiehua poreillen alhaisella lämmöllä 10 minuuttia. Kypsennä kala kastikkeen kiehuessa.
Leikkaa kala annospaloiksi. Kiehauta kalaliemi ja viini isolla pannulla. Laita kalat liemeen. Hauduta kaloja alhaisella lämmöllä noin 5–8 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Nosta kala reikäkauhalla talouspaperille valumaan.
Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Yhdistä pienessä kulhossa pehmeä rasva, jauhot ja sitruunamehu. Vatkaa seos kastikkeeseen. Anna kastikkeen kiehua alhaisella lämmöllä vielä 5 minuuttia.
Asettele kalat lautasille ja lusikoi kastiketta päälle. Viimeistele annokset katkaravuilla, kananmunalla, piparjuurella ja tillillä. Tarjoa ruoka sitruunalohkojen kanssa.
Vinkki! Voit valmistaa ruoan myös muista vaalealihaisista kaloista.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
374
1567
19,8 g
8,3 g
3,5 g
1,5 g
0,3 g
36,8 g
2,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 l kasvis- tai kalalientä,
1 dl kuivaa valkoviiniä,
4 rkl piparjuurta raastettuna,
tilliä,
sitruunaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli