Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Haudutettu turska Melker Anderssonin tapaan

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Ruotsalainen huippukokki Melker Andersson hauduttaa turskan valkoviiniliemessä lempeänmakuiseksi. Resepti on helppo, vaikka siinä onkin monta työvaihetta. Maku palkitsee pienen vaivannäön. Tarjoa pehmeä turskafilee pikantin piparjuuren, katkarapujen ja valkoviinillä maustetun kermakastikkeen kanssa.

Ainekset

600 g
turskafileetä
1 l
kalalientä
1 dl
kuivaa valkoviiniä

Valkoviini-kermakastike

1 kpl
pieni sipuli (esim. salottisipuli)
1 rkl
voita
2 dl
kuivaa valkoviiniä
4 dl
vettä
1 kpl
kalaliemikuutio
2 dl
ruoka- tai kuohukermaa
1/2 tl
suolaa
3/10 tl
valkopippuria rouhittuna
1 rkl
voita
1 rkl
vehnäjauhoja
1 tl
sitruunamehua

Lisäksi

4 kpl
kananmunaa
60 g
(1/3 ps à 180 g) katkarapuja
4 rkl
piparjuurta raastettuna
tilliä
sitruunaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Aloita keittämällä lisukkeeksi tulevat kananmunat koviksi (8–10 minuuttia siitä hetkestä, kun vesi alkaa kiehua). Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan.

4 kpl
kananmunaa
60 g
(1/3 ps à 180 g) katkarapuja
2

Tee kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se voissa pannulla alhaisella lämmöllä kypsäksi. Lisää viini. Keitä, kunnes nestettä on jäljellä noin puolet (1 dl). Lisää vesi ja kalaliemikuutio. Keitä seosta, kunnes sitä on jäljellä noin 3 dl. Sekoita kerma kastikkeeseen ja anna kastikkeen kiehua poreillen alhaisella lämmöllä 10 minuuttia. Kypsennä kala kastikkeen kiehuessa.

1 kpl
pieni sipuli (esim. salottisipuli)
1 rkl
voita
2 dl
kuivaa valkoviiniä
4 dl
vettä
1 kpl
kalaliemikuutio
2 dl
ruoka- tai kuohukermaa
3

Leikkaa kala annospaloiksi. Kiehauta kalaliemi ja viini isolla pannulla. Laita kalat liemeen. Hauduta kaloja alhaisella lämmöllä noin 5–8 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Nosta kala reikäkauhalla talouspaperille valumaan.

600 g
turskafileetä
1 l
kalalientä
1 dl
kuivaa valkoviiniä
4

Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Yhdistä pienessä kulhossa pehmeä rasva, jauhot ja sitruunamehu. Vatkaa seos kastikkeeseen. Anna kastikkeen kiehua alhaisella lämmöllä vielä 5 minuuttia.

1/2 tl
suolaa
3/10 tl
valkopippuria rouhittuna
1 rkl
voita
1 rkl
vehnäjauhoja
1 tl
sitruunamehua
5

Asettele kalat lautasille ja lusikoi kastiketta päälle. Viimeistele annokset katkaravuilla, kananmunalla, piparjuurella ja tillillä. Tarjoa ruoka sitruunalohkojen kanssa.

4 rkl
piparjuurta raastettuna
tilliä
sitruunaa

Vinkki! Voit valmistaa ruoan myös muista vaalealihaisista kaloista.

Vinkki! Voit korvata kalaliemen kasvisliemellä.

Miltä maistui?(9 arviota)
Resepti:
Melker Andersson, Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 24.1.2022
|
Muokattu: 28.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

374

1567

19,8 g

8,3 g

3,5 g

1,5 g

0,3 g

36,8 g

2,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l kalalientä,

1 dl kuivaa valkoviiniä,

4 rkl piparjuurta raastettuna,

tilliä,

sitruunaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli