Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Luumupiirakka

timer-icon60 min
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Leivo mehukkaat luumut makeaan piirakkaan. Murotaikinaan tehty mehevä luumupiirakka on parhaimmillaan hiukan lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Ainekset

Pohja

150 g
voita tai margariinia
4 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
sokeria
3 - 4 rkl
kylmää vettä

Täyte

10 kpl
luumuja
3 rkl
voita tai margariinia
2 rkl
perunajauhoja
3/4 dl
fariinisokeria
1 tl
kanelia

Lisäksi

1 kpl
kananmuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuutioi rasva. Sekoita jauhot ja sokeri yleis- tai monitoimikoneen kulhossa. Lisää rasva pienissä erissä koneen käydessä. Kun seos on ryynimäistä, lisää kylmä vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi, älä vaivaa. Kääri taikinapallo kelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.

150 g
voita tai margariinia
4 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
sokeria
3 - 4 rkl
kylmää vettä
2

Huuhtele luumut, halkaise ja poista kivet. Leikkaa isot luumut neljään osaan, pienemmät voivat jäädä puolikkaiksi.

10 kpl
luumuja
3

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmat pyöreiksi levyiksi. Nosta toinen levy kaulimen avulla halkaisijaltaan 24 cm:n piirakkavuokaan. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla. Erottele kananmunan valkuainen ja keltuainen eri astioihin. Voitele piirakkapohja valkuaisella, jottei täyte kostuta pohjaa liikaa. Asettele luumut piirakkapohjalle, ripottele ensin rasvanokareet ja perunajauhot, sitten sokeri ja kaneli pinnalle.

3 rkl
voita tai margariinia
2 rkl
perunajauhoja
3/4 dl
fariinisokeria
1 tl
kanelia
1 kpl
kananmuna
4

Leikkaa toinen taikinalevy nauhoiksi ja kokoa niistä ristikko piirakan kanneksi. Painele piirakan reunat kiinni ja siisti tarvittaessa veitsellä. Voitele taikina keltuaisella.

5

Kypsennä piirakkaa 175-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia.

Jos haluat piirakasta amerikkalaistyylisen, asettele toinen taikinalevy kokonaisena täytteiden päälle. Tee kanteen reikiä haarukalla, painele reunat kiinni ja voitele kansi keltuaisella.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 25.9.2005
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

314

1314

16,7 g

10,3 g

35,7 g

15,1 g

1,8 g

3,9 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 - 4 rkl kylmää vettä,

1 tl kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli