Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Omenatoscakakku

timer-icon60 min
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Leivo kolmen kerroksen toscakakku piilottamalla perinteisen toscakuorrutteen alle mehevä omenatäyte. Omenakakun toscakuorrutus onnistuu mantelilastujen sijaan myös mantelirouheesta, kokonaisista manteleista tai pähkinöistä.

Ainekset

Taikina

100 g
Voita tai margariinia
3 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna

Täyte

1 kg
Omenia
1 rkl
Sitruunamehua
1 dl
Sokeria
2 rkl
Vehnäjauhoja

Toscakuorrute

100 g
Voita
1 dl
Sokeria
100 g
Mantelilastuja tai pähkinöitä
1 rkl
Maitoa tai kermaa
1 rkl
Vehnäjauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita pehmeä rasva ja jauhot keskenään. Lisää suola ja muna, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 22–24 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

3 dl
Vehnäjauhoja
100 g
Voita tai margariinia
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
2

Pese omenat ja raasta kuorineen karkeaksi raasteeksi. Sekoita raasteeseen sitruunamehu, sokeri ja vehnäjauhot. Kaada omenaseos taikinapohjan päälle.

1 dl
Sokeria
1 kg
Omenia
2 rkl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Sitruunamehua
3

Paista kakkua 200-asteisen uunin keskiosassa 25 minuuttia. Keitä toscakuorrutteen aineksia kattilassa muutama minuutti kunnes seos hieman sakenee. Lusikoi seos kakun pinnalle ja jatka paistamista vielä 10–15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna kakun jäähtyä.

1 dl
Sokeria
100 g
Mantelilastuja tai pähkinöitä
1 rkl
Vehnäjauhoja
100 g
Voita
1 rkl
Maitoa tai kermaa
Miltä maistui?(19 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 27.8.2016
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

332

1388

18,5 g

9,3 g

34,3 g

20,7 g

3,0 g

5,0 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli