Kiehauta vesi. Lisää lihaliemikuutio ja keitä riisit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha padassa tai kattilassa. Lisää loppuvaiheessa sipuli ja anna kypsyä hetki. Lisää pakastekasvikset ja mausteet. Kuumenna sekoittaen.
Ota 1 dl riisin keitinvettä talteen. Valuta kypsä riisi. Viipaloi oliivit. Sekoita riisi ja oliivit jauhelihaseokseen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa tilkka keitinvettä.
Viimeistele risotto hienonnetulla persiljalla. Tarjoa juustoraasteen kanssa.
Vinkki: Erilaisilla pakastevihanneksilla saat risoton makuun vaihtelua.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
539
2256
27,3 g
9,5 g
42,7 g
3,3 g
5,8 g
27,2 g
5,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
7 dl vettä,
1 - 2 tl chilijauhetta,
0,5 dl hienonnettua persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli