Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Arki-illan jauheliharisotto

timer-icon30 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Jauheliharisotto on arkiruoka, joka maistuu kaikenikäisille. Sekoita helppo risotto jauhelihasta, riisistä ja pakastevihanneksista.

Ainekset

7 dl
vettä
1 kpl
lihaliemikuutio (gluteeniton)
3 dl
riisiä
1 kpl
sipuli
400 g
(1 pkt) naudanjauhelihaa
400 g
pakastevihanneksia (2 ps à 200 g, esim. herne-maissi-paprika)
1 tl
Suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 rkl
Paprikajauhetta
1 - 2 tl
chilijauhetta
10 kpl
kivetöntä oliivia
1/2 dl
hienonnettua persiljaa

Lisäksi

170 g
(1 ps) juustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kiehauta vesi. Lisää lihaliemikuutio ja keitä riisit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan.

7 dl
vettä
3 dl
riisiä
1 kpl
lihaliemikuutio (gluteeniton)
2

Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha padassa tai kattilassa. Lisää loppuvaiheessa sipuli ja anna kypsyä hetki. Lisää pakastekasvikset ja mausteet. Kuumenna sekoittaen.

400 g
(1 pkt) naudanjauhelihaa
1 kpl
sipuli
400 g
pakastevihanneksia (2 ps à 200 g, esim. herne-maissi-paprika)
1 rkl
Paprikajauhetta
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 - 2 tl
chilijauhetta
1 tl
Suolaa
3

Ota 1 dl riisin keitinvettä talteen. Valuta kypsä riisi. Viipaloi oliivit. Sekoita riisi ja oliivit jauhelihaseokseen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa tilkka keitinvettä.

10 kpl
kivetöntä oliivia
4

Viimeistele risotto hienonnetulla persiljalla. Tarjoa juustoraasteen kanssa.

170 g
(1 ps) juustoraastetta
1/2 dl
hienonnettua persiljaa

Vinkki: Erilaisilla pakastevihanneksilla saat risoton makuun vaihtelua.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Aila Pakarinen, Kati Pohja
Kuvat:
Johanna Jarva
Julkaistu: 25.4.2008
|
Muokattu: 5.7.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

539

2256

27,3 g

9,5 g

42,7 g

3,3 g

5,8 g

27,2 g

5,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

7 dl vettä,

1 - 2 tl chilijauhetta,

0,5 dl hienonnettua persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli