Halkaise kukkakaali ja leikkaa veitsellä pieneksi muruksi.
Kuori ja hienonna sipuli.
Ruskista jauheliha kuumalla pannulla ruokalusikallisessa öljyä. Mausta jauhelihamausteella, paprikalla ja suolalla. Laita ruskistettu jauheliha pannulta sivuun odottamaan.
Lisää pannulle 2 rkl öljyä ja ruskista sipulit. Sekoita joukkoon kukkakaalimuru ja paista 2 minuuttia. Lisää vesi ja herne-maissi-paprika. Kiehauta ja kypsennä 5–8 minuuttia.
Lisää lopuksi kypsä jauheliha ja hienonnettu persilja. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
Vinkki: Oikaise ja käytä sipulin tilalla desi pakastesipulikuutioita.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
384
1608
27,8 g
8,3 g
9,0 g
4,5 g
4,0 g
22,3 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Jauhelihamaustetta,
1 tl Paprikajauhetta,
0,5 tl Suolaa,
1 dl Vettä,
Ruukkua persiljaa hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli