Pizza ja hodarit ovat monen suosikkeja uudenvuodenjuhlissa. Mitä jos yhdistäisit ne? Pizzahodarien pohjana käytetään kaupan valmista taikinaa, joten hodarien tekeminen on helppoa. Hotdogien täytteenä maistuvat nakit, rapea juusto ja kurkkusalaatti.
Myös tämä kahden herkun yhdistelmä toimii mahtavasti: parita perunasalaatti ja sipsit. Sipsi-perunasalaatin kastikepohja mukailee sourcream & onion -sipsien makumaailmaa. Salaatin pinnallakin rouskuvat tietysti sipsit.
Dipit ja tahnat ovat tärkeä osa rentoja juhlia. Jos tavalliset dipit ja sipsit kyllästyttävät, kokeile jotain hieman jännempää. Levitä tahna isolle lautaselle ja päällystä se esimerkiksi marinoidulla linssisalaatilla tai tavallista pienemmäksi pilkotulla, marinoidulla tomaatti-fetasalaatilla. Tarjoa lisänä pitaleivän paloja tai pieniä keksejä, joiden päälle tahnaa ja päällisiä voi kaapaista.
Lautaselle levitettävä dippi voi olla vaikkapa kaupan valmista hummusta tai oheisella reseptillä tehtyä vegaanista juustovaahtoa.
Uunissa valuvan pehmeäksi kuumennettu briejuusto on ollut yksi loppuvuoden trendiherkuista. Jos et ole vielä kokeillut uunibrietä, hyvä ajankohta voisi olla uusivuosi. Koristele brie pähkinöillä ja karpaloilla juhlakuntoon. Paista uunissa valuvaksi ja tarjoa keksien kanssa.
Maistuisivatko jouluiset maut vielä kerran? Piparkakkugalette on ainakin simppeli tehdä: siihen tarvitaan vain muutamaa ainesta. Galette leivotaan kaupan valmiista piparkakkutaikinasta ja täytetään vaniljarahkalla, kirpeillä puolukoilla ja rosmariinin maustamalla kinuskilla.
Tilaa Yhteishyvän uutiskirje, niin saat ajankohtaiset reseptit ja arkea helpottavat vinkit suoraan sähköpostiisi.