Marinoitu tomaatti-fetasalaatti

arvosana5/5

(10)arviota
6 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Helpon feta-tomaattisalaatin salaisuus on maukas marinadi. Tarjoa basilikalla maustettu fetasalaatti esimerkiksi alkupalana tai pakkaa mukaan piknikille.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
500 g(2 rs) minitomaatteja
200 g(1 pkt) fetajuustoa

Marinadi

1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 ruukkua basilikaa
1/2 dlrypsiöljyä
1 tlpunaviinietikkaa
1 tlhunajaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Koristeluun

1/2 ruukkua basilikaa

Valmistus

  1. 1

    Aloita marinadista. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna basilika. Sekoita marinadin ainekset isossa kulhossa.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1/2 ruukkua basilikaa
    1/2 dlrypsiöljyä
    1 tlpunaviinietikkaa
    1 tlhunajaa
    ripaus mustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Huuhtele ja puolita tomaatit. Kuutioi feta. Sekoita tomaatit marinadiin. Kääntele feta varovasti joukkoon. Viimeistele hienonnetulla basilikalla. Anna maustua hetki. Tarjoa sellaisenaan tai esimerkiksi rapean leivän kanssa.

    MääräAinesosa
    500 g(2 rs) minitomaatteja
    200 g(1 pkt) fetajuustoa
    1/2 ruukkua basilikaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua basilikaa, ripaus mustapippuria rouhittuna, ruukkua basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
3.3.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä