Piparkakkugalette
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Jouluinen piparkakkugalette valmistetaan helposti piparkakkutaikinasta ja täytetään vaniljarahkalla, kirpeillä puolukoilla ja rosmariinin maustamalla kinuskilla.
| 500 g | (1 pkt) piparkakkutaikinaa (pakaste) |
| 200 g | (1 prk) vaniljarahkaa |
| 200 g | (1 ps) puolukoita (pakaste) |
| 1 rkl | perunajauhoja |
| Rosmariinikinuski | |
|---|---|
| 2 dl | (1 prk) kinuskikastiketta |
| 1 kpl | rosmariininoksa |
| Lisäksi | |
| (vehnäjauhoja) | |
| tomusokeria | |
- 1.
Sulata piparkakkutaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Muotoile taikinasta pallo ja kauli se pyöreäksi (halkaisija noin 33 cm). Käytä tarvittaessa vehnäjauhoja apuna.
- 2.
Levitä pohjan päälle vaniljarahka. Jätä noin 4 cm reunasta tyhjäksi. Sekoita jäiset puolukat ja perunajauhot. Ripottele puolukat pinnalle. Taita reunat täytteen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
- 3.
Lämmitä kinuskia rosmariininoksan kanssa kattilassa keskilämmöllä 10 minuuttia.
- 4.
Viimeistele jäähtynyt galette kinuskiraidoilla ja halutessasi tomusokerilla.
Jouluinen piparkakkugalette valmistetaan helposti piparkakkutaikinasta ja täytetään vaniljarahkalla, kirpeillä puolukoilla ja rosmariinin maustamalla kinuskilla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (1 pkt) piparkakkutaikinaa (pakaste) |
| 200 g | (1 prk) vaniljarahkaa |
| 200 g | (1 ps) puolukoita (pakaste) |
| 1 rkl | perunajauhoja |
Rosmariinikinuski | |
| 2 dl | (1 prk) kinuskikastiketta |
| 1 kpl | rosmariininoksa |
Lisäksi | |
| (vehnäjauhoja) | |
| tomusokeria | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Sulata piparkakkutaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Muotoile taikinasta pallo ja kauli se pyöreäksi (halkaisija noin 33 cm). Käytä tarvittaessa vehnäjauhoja apuna.
Määrä Ainesosa 500 g (1 pkt) piparkakkutaikinaa (pakaste) (vehnäjauhoja) - 2
Levitä pohjan päälle vaniljarahka. Jätä noin 4 cm reunasta tyhjäksi. Sekoita jäiset puolukat ja perunajauhot. Ripottele puolukat pinnalle. Taita reunat täytteen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Määrä Ainesosa 200 g (1 prk) vaniljarahkaa 1 rkl perunajauhoja 200 g (1 ps) puolukoita (pakaste) - 3
Lämmitä kinuskia rosmariininoksan kanssa kattilassa keskilämmöllä 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 dl (1 prk) kinuskikastiketta 1 kpl rosmariininoksa - 4
Viimeistele jäähtynyt galette kinuskiraidoilla ja halutessasi tomusokerilla.
Määrä Ainesosa tomusokeria
Vinkki: Voit korvata puolukat halutessasi karpaloilla.
Hyvästi hävikki: Lämmin rosmariinikinuski sopii hyvin vaniljajäätelön kaveriksi.
Ravintosisältö
210
Energiaa kcal
878
Energiaa kj
8,8 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,6 g
Hiilihydraatteja
13,2 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
3,9 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
210
Energiaa kcal
878
Energiaa kj
8,8 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,6 g
Hiilihydraatteja
13,2 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
3,9 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl (1 prk) kinuskikastiketta, 1 rosmariininoksa, (vehnäjauhoja), tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























