Pese omenat, halkaise ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi.
Sulata margariini. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää piimä, jäähtynyt rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperoidulle uuninpellille.
Lado omenaviipaleet piirakan pinnalle. Ripottele päälle kaneli ja fariinisokeri. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 25–30 minuuttia.
Valmista kastike. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan kerma-maidon joukkoon. Kiehauta. Sekoita keltuaiset ja sokeri kulhossa, valuta kuuma kerma-maito joukkoon. Kaada seos takaisin kattilaan, kuumenna ja vatkaa kunnes seos sakenee. Jäähdytä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
297
1241
13,7 g
6,3 g
36,7 g
22,5 g
1,5 g
5,4 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Kanelia,
Vaniljatanko.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli