Pese ja viipaloi persimonit. Tarvittaessa huuhtele ja kuivaa salaatti. Valuta ja revi mozzarella suupaloiksi. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet isossa kulhossa koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla. Kuori pistaasipähkinät ja rouhi veitsellä kevyesti.
Asettele salaatti, persimonit ja juusto vadille. Ripottele granaattiomenan siemenet ja pähkinät pinnalle.
Sekoita vinegretin ainekset kulhossa. Viimeistele salaatti vinegretillä juuri ennen tarjoamista.
Vinkki: Mozzarellan tilalle sopii myös esimerkiksi kypsytetty juusto tai aurajuusto.
Vinkki: Saat salaatista vegaanisen vaihtamalla juuston kasvipohjaiseen juustoon.
Vinkki: Persimonin tilalle sopii myös omena tai päärynä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
346
1448
25,0 g
7,3 g
13,3 g
10,8 g
4,5 g
14,3 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli