Puhdista marjat. Pane ne noin litran vetoiseen lasipurkkiin. Lisää halutessasi muutamia huuhdottuja mustaherukanlehtiä. Kaada omenaviinietikka päälle.
Sulje tölkki ja aseta se ikkunalaudalle. Anna viinietikan tekeytyä huoneenlämmössä 2 viikkoa.
Siivilöi etikka, kaada pulloon ja laita jääkaappiin. Pirskottele kuningataretikkaa sellaisenaan salaatille tai mausta sillä salaatinkastikkeet. Etikka säilyy jääkapissa noin kaksi kuukautta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
0
2
0,0 g
—
0,0 g
0,0 g
0,0 g
0,0 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Mustaherukanlehtiä, halutessasi.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli