Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pikkelöidyt raitajuuret

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Raikkaan hapokkaat pikkelöidyt raitajuuret sopivat loistavasti salaattien sekaan tai sellaisenaan joulupöytään. Kanelitanko antaa mausteliemelle talvisen maun.

Ainekset

500 g
raitajuuria

Mausteliemi

3 dl
vettä
1 dl
valkoviinietikkaa
1 dl
sokeria
1 tl
sinapinsiemeniä
5 kpl
kokonaista maustepippuria
2 kpl
laakerinlehteä
1 kpl
kanelitanko
1/4 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese raitajuuret ja keitä kuorineen napakan kypsiksi, koosta riippuen 15−25 minuuttia. Kuori jäähtyneet raitajuuret ja leikkaa ne mandoliinilla, terävällä veitsellä tai raastinraudan yksittäisen terän avulla mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet lasipurkkiin.

500 g
raitajuuria
2

Mittaa vesi, etikka, sokeri ja mausteet kattilaan. Kiehauta liemi ja kaada se raitajuurien päälle. Jäähdytä ja anna maustua jääkaapissa yön yli. Heiluttele väillä purkkia, jotta raitajuuret maustuvat tasaisesti.

3 dl
vettä
1 dl
valkoviinietikkaa
1 dl
sokeria
1 tl
sinapinsiemeniä
5 kpl
kokonaista maustepippuria
2 kpl
laakerinlehteä
1 kpl
kanelitanko
1/4 tl
suolaa

Vinkki: Pikapikkelöidyt kasvikset säilyvät jääkaapissa vähintään viikon.

Vinkki: Kokeile samalla reseptillä myös pikkelöityä porkkanaa ja juuripersiljaa. Pikkelöi ne raakoina tai napakoiksi kypsennettyinä.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 2.10.2023
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

79

328

0,1 g

16,8 g

12,1 g

1,3 g

0,9 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli