Pese raitajuuret ja keitä kuorineen napakan kypsiksi, koosta riippuen 15−25 minuuttia. Kuori jäähtyneet raitajuuret ja leikkaa ne mandoliinilla, terävällä veitsellä tai raastinraudan yksittäisen terän avulla mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet lasipurkkiin.
Mittaa vesi, etikka, sokeri ja mausteet kattilaan. Kiehauta liemi ja kaada se raitajuurien päälle. Jäähdytä ja anna maustua jääkaapissa yön yli. Heiluttele väillä purkkia, jotta raitajuuret maustuvat tasaisesti.
Vinkki: Pikapikkelöidyt kasvikset säilyvät jääkaapissa vähintään viikon.
Vinkki: Kokeile samalla reseptillä myös pikkelöityä porkkanaa ja juuripersiljaa. Pikkelöi ne raakoina tai napakoiksi kypsennettyinä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
79
328
0,1 g
—
16,8 g
12,1 g
1,3 g
0,9 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli