Pese juurekset. Paloittele porkkanat ja palsternakat pituussuunnassa. Kuori ja lohko bataatti. Laita juurekset kulhoon. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Levitä juurekset väljästi leivinpaperille pellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Valmista siirappi. Pese appelsiinit. Raasta kuorta 2 tl ja purista mehua 1,5 dl kattilaan. Lisää rosmariini ja sokeri. Keitä 5–10 minuuttia, kunnes siirappi sakenee.
Siirrä juurekset tarjoiluastialle. Murustele feta pinnalle ja viimeistele rosmariinilla. Tarjoa siirapin kanssa.
Vinkki: Voit halutessasi käyttää myös muita juureksia.
Vinkki: Vegaanisen version saat vaihtamalla fetan vegaanisiin salaattikuutioihin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
372
1555
16,8 g
6,3 g
42,0 g
34,3 g
8,3 g
8,8 g
2,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
oksaa rosmariinia,
rosmariininoksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli