Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Monipuolinen ja terveellinen silakka – vinkit ja reseptit

Itämeren hopeakylki silakka on ekologinen ja edullinen kalavalinta. Valmistat siitä helposti herkullisia arki- ja juhlaruokia perinteiseen tai moderniin tapaan.

Silakasta saa tärkeitä ravintoaineita

Rasvaisten kalojen tapaan silakka sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja sekä D-vitamiinia. Ne tekevät erityisen hyvää verisuonille, sydämelle ja luustolle ja vaikuttavat positiivisesti myös aivotoimintaan, mielialaan ja keskittymiskykyyn. Silakkaa myydään yleensä monessa eri muodossa: kokonaisina, perattuina tai fileinä. Pakastealtaasta löydät silakkaa vuoden ympäri.

Ravitsemuksellisesti silakka on ihanneruokaa.

Perinteisiä silakkaruokia

Silakasta kannattaa kokata monipuolisesti erilaisia ruokia. Kokeile silakoita paistettuina, keittämällä tai uunissa kypsennettyinä, grillattuna, savustettuna ja marinoituina. Perinteisiä silakkaruokia ovat silakkapihvit, silakkalaatikko, silakkarullat ja sinappisilakat.

Kokeile tuunattuja klassikoita

Kun kaipaat vaihtelua perinteisiin makuihin, kokeile tuunata silakat uusilla tavoilla. Silakan makupareiksi sopivat myös vahvat maut ja esimerkiksi tomaattikastike.

Silakkaa uusilla tavoilla

Edullinen ja ekologinen silakka sopii perinneruokien lisäksi myös cevichen tyyppisiin raikkaisiin alkupaloihin ja kermaisiin lisukkeisiin.

Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suosituksen mukaan kalaa kannattaa syödä vähintään kaksi kertaa viikossa kalalajeja vaihdellen. Isoja silakoita suositellaan syömään 1-2 krt/kk, sillä ikääntyessään silakkaan kertyy terveydelle vaarallisia dioksiinia ja PCB-yhdisteitä.

Lue lisää