Sulata silakkafileet. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Yhdistä ruisjauhot ja seesaminsiemenet lautasella. Paina silakkafileitten nahkapuoli ruisjauho-seesaminsiemenseokseen ja laita fileet nahkapuoli alaspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Notkista tuorejuusto kulhossa. Hienonna yrtti ja sekoita se tuorejuustoon. Levitä seos puolelle silakkafileistä. Laita pieni viipale kylmäsavulohta juuston päälle ja käännä loput silakkafileet kansiksi.
Paista täytettyjä silakkafileitä 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia. Tarjoa sitruunalohkojen ja esimerkiksi perunamuusin kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
131
550
8,8 g
2,1 g
2,5 g
0,5 g
0,8 g
10,1 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl mustapippuria rouhittuna,
1 dl yrttejä hienonettuna (esim, tilliä, persiljaa, ruohosipulia).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli