Levitä silakkafileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Ripottele fileille suola ja pippuri. Kääri kalat rullalle ja nosta vuokaan vieri viereen sauma alaspäin.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita valkosipuli ja sriracha paseeratun tomaatin joukkoon. Lusikoi seos vuokaan kalojen päälle.
Kypsennä uunissa 200 asteessa 20–25 minuuttia. Ripottele ruohosipuli kypsän vuoan pinnalle.
Vinkki: Rullauksen sijaan voit taittaa maustetut fileet pitkittäin puoliksi eli takaisin kalan muotoon ja latoa vuokaan toisiaan vasten.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
251
1050
13,5 g
3,0 g
5,0 g
4,8 g
0,5 g
26,3 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli