Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Wasabisilakkavuoka

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Silakkavuoka maustetaan raikkaasti aasialaisittain wasabilla ja korianterilla. Täyteläisyyttä silakkarullat saavat ranskankermasta. Nauti perunamuusin ja salaatin kanssa.

Ainekset

600 g
silakkafileitä
3/4 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
150 g
ranskankermaa (crème fraîche) (1 prk)
1 rkl
wasabia
1/2
ruukkua korianteria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Levitä silakkafileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Ripottele silakoille suolaa ja pippuria. Kääri silakat rullalle. Nosta rullat vuokaan vieri viereen sauma alaspäin.

600 g
silakkafileitä
1/2 tl
mustapippuria
3/4 tl
suolaa
2

Sekoita ranskankerma ja wasabi keskenään. (Maista ja lisää halutessasi wasabia. Wasabeissa on voimakkuuseroja.) Lusikoi seos vuokaan kalojen päälle.

150 g
ranskankermaa (crème fraîche) (1 prk)
1 rkl
wasabia
3

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

4

Hienonna korianteri ja ripottele se kypsän wasabisilakkavuoan pinnalle.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 16.10.2019
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

282

1182

19,8 g

7,3 g

1,3 g

1,3 g

24,8 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl wasabia,

ruukkua korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli