Valmista murutaikina. Sekoita rasva, sokeri ja jauhot. Nypi sormilla murumaiseksi seokseksi. Laita jääkaappiin.
Yhdistä kulhossa taikinan kuivat aineet.
Sekoita toisessa kulhossa rahka, rasva, munat, sitruunanmehu ja kuoriraaste. Lisää seos jauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi. Älä sekoita taikinaa liikaa, ettei se sitkisty.
Levitä muffinivuoat pellille. Annostele taikinaa kahdella lusikalla vuokiin. Täytä 2/3 vuoista. Ripottele muruseos muffinssien pinnalle.
Paista 200-asteisessa uunissa 15−20 minuuttia, kunnes muffinssit ovat kypsiä ja pinta on saanut väriä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
288
1205
11,9 g
1,5 g
38,5 g
18,3 g
1,0 g
5,7 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl sitruunankuorta raastettuna,
Amerikan muffinivuokia .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli