Kuumenna uuni 150 asteeseen. Halkaise tomaatit ja pane ne uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin. Mausta tomaatit ripauksella suolaa, sokeria ja mustapippuria. Pane tomaatit uuniin ja anna paahtua noin 35 minuuttia.
Valmista taikina. Nypi paloiteltu rasva ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää muut kuivat aineet ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa 15–30 minuuttia. Painele taikina jauhotetuin käsin leivinpaperilla päällystetyn uunipellin pohjalle ja reunoille.
Silppua kevätsipulit, aurinkokuivatut tomaatit ja basilika. Ripottele puolet juustoraasteesta sekä kevätsipuli- ja basilikasilput piirakkapohjalle. Notkista vuohenjuusto kulhossa. Lisää aurinkotomaattisilppu, kananmunat, kermaviili, mustapippuri ja suola. Sekoita tasaiseksi ja kaada seos pohjan päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Lisää päälle paahdetut tomaatit.
Nosta uunin lämpö 200-asteeseen. Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä haaleaksi. Viimeistele basilikalla.
Jos haluat tehdä piirakasta laktoosittoman, korvaa vuohenjuusto laktoosittomalla maustetulla tuorejuustolla ja käytä laktoositonta margariinia ja kermaviiliä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
323
1353
19,9 g
7,1 g
23,8 g
3,3 g
2,5 g
11,1 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
1 tl Leivinjauhetta,
2 - 3 rkl Kylmää vettä,
0,5 tl Mustapippuria,
1 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli