Levitä pekonit vierekkäin leivinpaperille pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Nosta kypsät viipaleet talouspaperin päälle valumaan.
Nypi pehmeä rasva, jauhot ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Öljyä reunallinen paistovuoka (noin 24 x 32 cm). Painele taikina sen pohjalle ja muutama sentti reunoille. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Huuhtele kesäkurpitsa ja poista kanta. Leikkaa kurpitsa juustohöylällä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Sekoita tuorejuusto, juustoraaste, muna ja pippuri kulhossa.
Levitä puolet kurpitsaviipaleista esipaistetulle pohjalle. Lusikoi juustoseos tasaisesti kurpitsojen päälle. Lisää toinen kerros viipaleita. Paista piirakkaa uunissa noin 25 minuuttia.
Rouhi pähkinät. Murenna jäähtynyt pekoni pähkinämurun joukkoon. Ripota muruseos piirakan pinnalle. Koristele halutessasi basilikalla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
507
2121
40,6 g
20,4 g
20,3 g
2,4 g
1,6 g
14,6 g
1,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(basilikaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli