Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Peltilihapiirakka karitsanjauhelihasta

Fork and knife
11 Palaa
Fork and knife
11 Palaa
Valmista retroherkku uudella tavalla: Kätke ohuen taikinakuoren sisään tomaatin ja kuskusin mehevöittämä, maukas karitsatäyte.

Ainekset

Pohja

100 g
Margariinia
2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1 tl
Suolaa
1/2 rkl
Hunajaa
7 dl
Vehnäjauhoja

Täyte

1 kpl
(400 g) karitsan jauhelihaa (pakaste)
3 rkl
Öljyä
1 kpl
Punasipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
3 kpl
Porkkanaa
2 rkl
Yrttisekoitusta
1 1/2 tl
Suolaa
1 tl
Rouhittua mustapippuria
1/2 dl
Kuskusia
1/2 dl
Kasvislientä
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
2 dl
Persiljaa hienonnettuna

Lisäksi

1 kpl
Kananmuna voiteluun

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata jauheliha. Ota margariini huoneenlämpöön tuntia ennen leipomista.

1 kpl
(400 g) karitsan jauhelihaa (pakaste)
100 g
Margariinia
2

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon, lisää suola, hunaja ja jauhot. Sekoita. Alusta joukkoon margariini. Kohota peitettynä noin 40 minuuttia.

2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1 tl
Suolaa
1/2 rkl
Hunajaa
7 dl
Vehnäjauhoja
100 g
Margariinia
3

Ruskista jauheliha 1 ½ rkl:ssa öljyä. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi.

1 kpl
(400 g) karitsan jauhelihaa (pakaste)
1 kpl
Punasipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
3 kpl
Porkkanaa
4

Kuullota sipulit ja raaste pannulla lopussa öljyssä. Mausta seos.

1 kpl
Punasipuli
3 kpl
Porkkanaa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Yrttisekoitusta
1 tl
Rouhittua mustapippuria
1 1/2 tl
Suolaa
5

Valmista kuskus ohjeen mukaan. Sekoita täytteen ainekset keskenään.

1/2 dl
Kuskusia
6

Jaa taikina kahteen osaan, jätä toinen hiukan isommaksi. Kauli pienempi osa pohjaksi jauhotetulla alustalla, siirrä levy kaulimen avulla leivinpaperoidulle uunipellille.

7

Levitä täyte pohjan päälle, jätä noin 2 cm reunoista ilman täytettä. Voitele reunat kylmällä vedellä.

8

Kauli toinen osa taikinasta kanneksi. Ota reunasta koristeita halutessa piparkakkumuotilla. Suorista reuna veitsellä ja nosta kanneksi.

9

Painele reunat tiiviisti vastakkain haarukalla. Asettele koristeet pinnalle.

10

Voitele piirakka munalla ja pistele pintaan haarukalla reikiä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

1 kpl
Kananmuna voiteluun
11
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Tellman
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 11.7.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

286

1197

11,6 g

2,6 g

35,8 g

3,1 g

2,0 g

7,9 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

25 g Hiivaa,

1 tl Suolaa,

Valkosipulinkynttä,

2 rkl Yrttisekoitusta,

1,5 tl Suolaa,

1 tl Rouhittua mustapippuria,

2 dl Persiljaa hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli