Säädä uuni 175 asteeseen. Kiehauta isossa paistinpannussa suolalla maustettua vettä. Leikkaa parsoista kuivat kannat pois. Kuori parsat, mikäli niissä on paksut kuoret. Laita parsat pannulle ja keitä noin 5 minuuttia. Valuta parsat, huuhtele kylmällä vedellä ja paloittele noin 2 cm paloiksi.
Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rahka varovasti nostellen. Sekoita maito ja perunajauhot ja lisää munamassaan. Lisää juustoraaste ja mausteet. Kumoa seos leivinpaperin päälle pellille. Murustele fetajuusto ja laita parsapalat päälle.
Kypsennä piirakkaa uunissa noin 35 minuuttia tai kunnes massa on hyytynyt ja pinta saanut hiukan väriä. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Viimeistele piiras kirsikkatomaateilla ja rucolalla.
Vinkki: Valmista pienempi arkipiirakka puolittamalla ainesosat ja vaihtamalla täytteitä. Käytä pyöreää, voideltua piirakkavuokaa, jätä feta pois ja käytä parsan tilalla kirsikkatomaatin puolikkaita.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
182
761
11,4 g
4,8 g
3,5 g
2,3 g
0,9 g
15,8 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli