Sulata rasva. Jauha suolakeksit ja jauhot leikkuuterällä monitoimikoneessa. Lisää joukkoon rasva ja aja tasaiseksi. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle ja hieman reunoille.
Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon parmesaaniraaste, kananmuna, raastettu valkosipulinkynsi ja timjami. Nostele juustoseos pieniksi kasoiksi keksipohjalle. Levitä seos kostutetun lusikan avulla tasaiseksi. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja levitä piirakan päälle. Valuta pinnalle oliiviöljyä ja mausta kevyesti pippurilla.
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
188
788
13,0 g
4,0 g
14,4 g
1,4 g
1,0 g
3,3 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl Parmesaaniraastetta,
Valkosipulinkynsi,
0,5 tl Timjamia,
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli