Poista lohesta ruodot tarvittaessa. Murskaa marjoja hieman haarukalla tai perunanuijalla. Ripottele suola, sokeri ja rouhitut pippurit kalan pinnalle. Levitä mustikat päälle. Leikkaa fileepala kahteen osaan ja paina palat vastakkain.
Kääri kala tiiviisti tuorekelmuun ja anna graavautua jääkaapissa pienen painon alla 1–2 vuorokautta.
Pyyhi mausteet fileen pinnalta ja leikkaa filee ohuina viipaleina irti nahasta. Koristele graavilohiviipaleet mustikoilla ja tillinoksilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
116
484
6,3 g
0,9 g
2,4 g
2,2 g
0,4 g
11,9 g
3,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,25 tl valkopippureita rouhittuna,
tuoretta tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli