Paahda pähkinöitä leivinpaperilla pellillä 200 asteessa 5 minuuttia. Siirrä pähkinät leikkuulaudalle jäähtymään.
Sekoita juustot tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella.
Rouhi pähkinät hienoksi muruksi. Hienonna karpalot. Sekoita pähkinät, karpalot ja ruohosipuli syvällä lautasella. Ota ripotetta 1/3 ja sekoita juustomassaan.
Valmista juustopallot nostamalla nokare juustomassaa ripotteen joukkoon kahden teelusikan avulla. Juustomassa on vielä tässä vaiheessa löysähköä, mutta jähmettyy kylmässä. Pyörittele juustopalloa ripotteessa lusikan avulla. Siirrä pallot jääkaappiin vähintään tunniksi.
Muotoile palloja tarvittaessa pyöreämmäksi. Työnnä suolatikku pallojen keskelle ennen tarjoilua. Tarjoa juustopallot voileipäkeksien kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
107
446
10,1 g
4,0 g
0,8 g
0,8 g
0,8 g
2,9 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl kuivattuja karpaloita,
pyöreitä voileipäkeksejä (table water),
suolatikkuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli