Ota piirakkapohja sulamaan huoneenlämpöön noin tunti ennen leivontaa.
Pese ja kuori juurekset, ja viipaloi ne ohuiksi 1–2 mm:n viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperille pellille. Jos et halua värien sekoittuvan, jätä punajuurten ja muiden juuresten väliin tilaa. Kääntele öljy, suola ja pippuri juureksiin. Esipaista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Poista timjamista paksut varret ja hienonna lehdet ohuine varsineen. Yhdistä etikka, hunaja ja timjami. Valuta seos juureksille, kääntele varoen sekaisin.
Kauli taikina kevyesti jauhotetun leivinpaperin päällä pyöreäksi levyksi (halkaisija 35 cm). Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita sipuli, ranskankerma, sinappi ja suola kulhossa. Levitä seos piirakkapohjalle, jätä noin 4 cm reunasta tyhjäksi.
Asettele juurekset limittäin ranskankermaseoksen päälle. Taita reunat täytteen päälle. Halkaise kurkut pituussuunnassa ja asettele pinnalle.
Paista piirakkaa noin 30 minuuttia, kunnes juurekset ja reunat ovat saaneet kauniin paistovärin. Koristele tuoreella timjamilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
292
1222
16,8 g
8,5 g
29,1 g
5,1 g
3,3 g
4,0 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus suolaa,
6 kpl cocktailkurkkua,
timjamia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli