Levitä työpöydälle noin 30 x 40 cm:n tuorekelmua. Asettele poroviipaleet kelmulle hieman limittäin noin 25 x 25 cm:n kokoiseksi levyksi.
Notkista tuorejuuston rakenne lusikalla. Sekoita timjami joukkoon. Levitä seos tasaisesti poroviipaleiden päälle. Kääri tiukalle rullalle kääretortun tapaan kelmua apuna käyttäen. Kääri kelmu tiukasti rullan ympärille ja anna jäätyä pakastimessa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
Ota jäinen rulla pois kelmusta ja sulata huoneenlämmössä 15−20 minuuttia. Leikkaa kohmeisesta pororullasta 0,5−1 cm:n paksuisia viipaleita. Jos rullat repeilevät, paina niitä varovasti kiinni. Siirrä viipaleet keksien päälle ja koristele timjamilla. Anna sulaa vielä 30 minuuttia ennen tarjoamista.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
94
394
5,7 g
3,4 g
6,4 g
1,5 g
0,3 g
4,1 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl tuoretta timjamia hienonnettuna ,
tuoretta timjamia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli