Vatkaa kerma, vaniljasokeri ja tomusokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka. Soseuta marjat sauvasekoittimella. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kaada seos reilun litran vetoiseen vuokaan. Pakasta vähintään neljä tuntia.
Ota jäädyke huoneenlämpöön noin 1/2 tuntia ennen tarjoamista. Kumoa vadille ja koristele marjoilla (ja murennetulla marengilla).
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
323
1350
25,7 g
18,0 g
19,2 g
19,0 g
1,5 g
1,8 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Vaniljasokeria,
200 g Maustettua rahkaa (kuningatar- tai mansikka),
Tuoreita marjoja,
Valmista marenkia, halutessasi.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli