Kuumenna uuni 200 asteeseen. Valmista noin 2 dl vahvaa kahvia. Säästä siitä ½ dl kuorrutusta varten. Lisää loppuun kahviin maitoa niin, että saat 2 dl maitokahvia. Sulata margariini ja sekoita se maitokahviin.
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Kääntele jauhoja ja maitokahviseosta vuorotellen muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille ja paista uunissa noin 15 minuuttia.
Anna pohjan jäähtyä ennen kuorruttamista. Puolita pohja.
Sulata voi kattilassa, lisää ½ dl vahvaa kahvia ja siivilöi tomusokeri joukkoon. Sekoita ja jaa kuorrute kahteen kulhoon.
Sulata valkosuklaa mikrossa varovasti sykäyksittäin. Sekoita se sileäksi ja lisää toiseen kuorrutteeseen. Kaada kuorrutus lämpimänä toiselle pohjalle. Levitä kuorrutetta reunoihin asti.
Valmista toinen kuorrute tummasta suklaasta samalla tavalla. Kuorruta toinen pohja tummalla kuorrutteella.
Anna levyjen kovettua jääkaapissa. Leikkaa pieniksi paloiksi ja kokoa shakkiruuduksi.
Vinkki: Leikkaa kumpaakin väriä 32 pientä palaa ja kokoa niistä shakkilauta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
200
839
9,5 g
5,7 g
25,9 g
18,9 g
0,6 g
2,5 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli