Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa noin kymmenen sekunnin pätkissä välillä sekoittaen. Anna jäähtyä ja sekoita suklaasula taikinaan.
Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään. Rouhi pähkinät. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon ja pähkinöiden kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.
Voitele ja jauhota vuoka (20 x 25 cm). Levitä taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Kumoa kakku vuoasta ja anna jäähtyä ja paloittele, tai tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
269
1127
18,9 g
5,7 g
19,8 g
14,4 g
1,7 g
4,5 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli