Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva ja suola. Lisää vehnäjauhot muutamassa erässä taikinaa vaivaten. Lisää öljy, ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa liinan alla noin 30 minuuttia.
Voitele kakkuvuoka (Ø 24–26 cm) öljyllä.
Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi, noin sentin paksuiseksi levyksi.
Levitä taikinalle pestokastiketta ja juustoraastetta. Kääri taikinalevy napakaksi rullaksi. Leikkaa rulla 5-6 sentin paksuisiksi viipaleiksi.
Nosta viipaleet leikkauspinta ylöspäin kakkuvuokaan vieri viereen. Voitele kananmunalla. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla 30–35 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
314
1315
8,7 g
1,1 g
48,3 g
0,8 g
2,6 g
8,8 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 l Vettä,
25 g Tuorehiivaa,
0,75 tl Suolaa,
0,75 dl Rypsiöljyä,
150 g (1 ps) juustoraastetta,
1 rkl Rypsiöljyä,
1 kpl Kananmuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli