Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Broileri-kasvisgumbo

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Hartaasti haudutettu gumbo on kokonainen ateria yhdessä padassa. Gumbo resepti on maukas ja mausteinen.

Ainekset

300 g
Perunoita
300 g
Bataattia
2 kpl
Sipulia
5 kpl
Valkosipulinkynttä
2 kpl
Varsisellerin vartta
1 kpl
Paprika
1 kg
Broilerin koipireisipaloja
250 g
Mausteista makkaraa
1 rkl
Öljyä
1 - 2 kpl
Chiliä
4 - 5 dl
Kanalientä
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
1/2 dl
Balsamicoa
2 tl
Timjamia
2 tl
Juustokuminaa
1 tl
Oreganoa
1 tl
(savu)paprikaa
1 tl
Mustapippuria
1 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja lohko perunat ja bataatti. Kuori sipulit ja valkosipulit. Paloittele sipuli, selleri ja paprika sekä chili. Hienonna valkosipulit. Laita kasvikset pataan odottamaan.

300 g
Perunoita
300 g
Bataattia
2 kpl
Sipulia
5 kpl
Valkosipulinkynttä
2 kpl
Varsisellerin vartta
1 kpl
Paprika
1 - 2 kpl
Chiliä
2

Leikkaa koipireisipalat 3–4 osaan. Viipaloi makkarat. Ruskista broileri ja makkara öljyssä paistinpannulla. Siirrä pataan kasvisten joukkoon.

1 kg
Broilerin koipireisipaloja
250 g
Mausteista makkaraa
1 rkl
Öljyä
3

Mittaa kanaliemi, tomaattimurska, balsamico ja mausteet pannulle. Kuumenna ja kaada liemi pataan.

4 - 5 dl
Kanalientä
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
1/2 dl
Balsamicoa
2 tl
Juustokuminaa
2 tl
Timjamia
1 tl
(savu)paprikaa
1 tl
Mustapippuria
1 tl
Suolaa
1 tl
Oreganoa
4

Peitä pata kannella tai foliolla. Kypsennä gumboa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, laske lämpö 175 asteeseen ja hauduta 1 tunti. Poista kansi, nosta lämpö 225 asteeseen ja anna padan ruskistua.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 25.9.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

433

1813

27,6 g

8,4 g

15,4 g

5,4 g

3,5 g

29,0 g

1,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

Chiliä,

2 tl Timjamia,

2 tl Juustokuminaa,

1 tl Oreganoa,

1 tl (savu)paprikaa,

1 tl Mustapippuria,

1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli