Kuori ja lohko perunat ja bataatti. Kuori sipulit ja valkosipulit. Paloittele sipuli, selleri ja paprika sekä chili. Hienonna valkosipulit. Laita kasvikset pataan odottamaan.
Leikkaa koipireisipalat 3–4 osaan. Viipaloi makkarat. Ruskista broileri ja makkara öljyssä paistinpannulla. Siirrä pataan kasvisten joukkoon.
Mittaa kanaliemi, tomaattimurska, balsamico ja mausteet pannulle. Kuumenna ja kaada liemi pataan.
Peitä pata kannella tai foliolla. Kypsennä gumboa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, laske lämpö 175 asteeseen ja hauduta 1 tunti. Poista kansi, nosta lämpö 225 asteeseen ja anna padan ruskistua.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
433
1813
27,6 g
8,4 g
15,4 g
5,4 g
3,5 g
29,0 g
1,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
Chiliä,
2 tl Timjamia,
2 tl Juustokuminaa,
1 tl Oreganoa,
1 tl (savu)paprikaa,
1 tl Mustapippuria,
1 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli