Asettele irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Öljyä ja tomusokeroi reunat tai peitä reunat leivinpaperisuikaleella.
Murskaa keksit muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.
Huuhtele ja valuta pensasmustikat.
Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, sokeri sekä sulatettu suklaa. Kääntele lopuksi joukkoon pensasmustikat (jätä reilu desilitra mustikoita koristelua varten). Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta.
Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli. Siirrä juustokakku vuoasta tarjoilulautaselle ja koristele lopuilla pensasmustikoilla.
Vinkki: Kanelin ja karamellisoidun sokerin makuiset kandisokerikeksit voi korvata esim. digestive- tai kaurakekseillä. Lisää halutessasi pinnalle rouhittua suklaata.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
447
1872
32,2 g
20,1 g
33,9 g
26,1 g
1,6 g
4,7 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli